Jak si stojí vaše mobilní výpočetní technika v pěti krocích

Po problémech uplynulého roku se svět podnikání změnil. Zvyk je železná košile, máme ale možnost zhodnotit nové příležitosti a požadavky na pracovní sílu a související technologie. Jak se vaše mobilní výpočetní technika vypořádá s touto novou výzvou?

Následující seznam obsahuje pět kroků, které vám pomohou změřit efektivitu vaší stávající mobilní výpočetní techniky a případné nedostatky, které se mohly objevit během pandemie.

1.      Děláte kompromisy v oblasti konektivity?

Konektivita je dnes důležitější než kdykoli předtím. Všichni jsme si zvykli vnímat svět na dálku v době, kdy blízký sociální kontakt není možný. Proto musí mobilní výpočetní technika nabízet připojení, na které se lze spolehnout v každém prostředí a po celou dobu činnosti. Pracovníci v terénu a technologie, které je provázejí, budou muset fungovat v rámci autonomních, úzce propojených mobilních kanceláří.

Díky vestavěné integrované bezdrátové technologii nové generace v mobilních počítačových zařízeních lze eliminovat vnější rušivé vlivy na komunikaci a zajistit, aby týmy mohly být ve spojení i v těch nejextrémnějších podmínkách, a to po delší dobu a při vyšších přenosových rychlostech.

2.      Je správa na dálku efektivní?

Nedávné měsíce nás přesvědčily o tom, jakou hodnotu má agilní a flexibilní práce: schopnost udržet produktivitu bez toho, abychom měli přístup do našich kanceláří či centrálních skladů. Jaký to má ale dopad na IT oddělení? Mnoho IT pracovníků zjistilo, že postrádají takové nástroje a systémy, které by jim umožnily spravovat a aktualizovat technologie na dálku, aniž by došlo ke snížení výkonnosti a bezpečnosti. Existují však řešení pro efektivní správu zařízení využívajících systémy Android i Windows. Jednou z oblastí, která rozhodně stojí za pozornost, je využití nejnovějších IT systémů pro správu, aktualizaci, zabezpečení a konfiguraci zařízení na dálku, čímž se šetří čas i peníze.

3.      Pomáhá vaše technologie zaměstnancům vykonávat více činností najednou?

Změny v pracovním prostředí s sebou přinesly nové nároky jak na způsob práce, tak na toho, kdo ji vykonává. Po mobilních pracovnících se ještě více požaduje, aby plnili více úkolů najednou i neočekávanými způsoby. Pomáhá vám současná mobilní technologie v těchto podmínkách, nebo je spíš na obtíž? Důležitá je možnost flexibilní konfigurace mobilních zařízení. Budoucností mobilních počítačů je „integrovaná flexibilita“, která zahrnuje využití standardních průmyslových i starších portů, modulů umožňujících výměnu za provozu zařízení, baterií s dlouhou životností, čteček čárových kódů, otisků prstů a čipových karet a také pokočilých možností zabezpečení. Zajistěte, aby tato flexibilita byla součástí i vašeho zařízení příští generace.

4.      Můžete si vyžádat službu, která vám vyhovuje?

Ve světe měnících se priorit a požadavků je pro kvalitní práci mobilních pracovníků velmi důležité mít přístup k podpoře. Vyhledejte poskytovatele technologií, který vám dokáže nabídnout inženýrské poradenství a řešení na míru, komplexní podporu při zavádění zařízení do provozu, možnost opravy do 96 hodin na celém území Evropy, záruku na výměnu výrobku do 24 hodin, záruku na náhodné poškození a možnost až pětiletého prodloužení záruky.

5.      Dostáváte za své peníze odpovídající hodnotu?

Je velmi důležité umět investovat chytře a určit optimální návratnost mobilní výpočetní techniky. Není to vždy snadné. Mnozí se nechají zlákat k nákupu nespecializovaného vybavení, které se zpočátku může zdát levnější, ale když se technologie uvede do provozu, záhy se začnou náklady zvyšovat. Dva následující faktory by měly být těmi hlavními: celkové náklady na pořízení a co nejvyšší rentabilita investice. Můžete začít tím, že se zaměříte na míru poruchovosti zařízení výrobců mobilních počítačů. Ta se může velmi lišit a zařízení vyřazené z provozu kvůli opravě stojí podnik peníze a ztrátu produktivity.

Zvažte i nejlepší způsob financování mobilních počítačových zařízení. Díky nabídkám, jako je například TOUGHBOOK jako služba (TOUGHBOOK-as-a-service) od společnosti Panasonic, mohou organizace strukturovat splátky na měsíční bázi, čímž se vyhnou kapitálovým investicím a budou si je moci snáze zařadit do rozpočtu.

 

 

Zveřejněno: 28. 07. 2021