JBL Flip 6: Silný zvuk sbalený na cesty

JBL Flip 6 je přenosný Bluetooth reproduktor, který oproti předchůdcům přináší třeba nový design s logem nad mřížkou nebo inovovanou barevnou škálu jednotlivých kousků.

Základem je basový „racetrack“ reproduktor, který se tak nazývá proto, že svým tvarem připomíná závodní dráhu. Podle některých je takové řešení efektivnější než klasický kruhový měnič, a to právě u malých reproduktorů. Mimochodem, racetrack basák byl součástí už předchozí generace zařízení, JBL Flip 5.

O hluboký bas se dále stará také dvojice pasivních zářičů, lepší rozšíření vyšších frekvencí pak má na starosti samostatný výškový měnič (tweeter). Ke zdrojovému zařízení (například smartphonu) se reproduktor JBL Flip 6 připojuje skrze Bluetooth 5.1, přičemž na jedno nabití baterie zvládne až 12 hodin přehrávání. Navíc je plně odolný vůči prachu a vodě v souladu se standardem IP67.

Výhodou je také možnost výběru reproduktoru v různých barvách – JBL Flip 6 tak můžete přizpůsobit svému stylu. Oficiální dostupnost na webu JBL.com byla stanovena na listopad 2021, cena zařízení pak na 139 eur (cca 3,5 tisíce korun).

Zveřejněno: 30. 09. 2021