JBL uvádí svůj nejvýkonnější soundbar pro TV

Společnost JBL uvedla svůj vůbec nejvýkonnější soundbar pro televize. Novinka s názvem JBL 1300 (mimo Evropu 1300X) disponuje 11.1.4kanálovým provedením.

Součástí soundbaru je 15 prostorových kanálů s podporou Dolby Atmos a DTS:X, bezdrátový 12palcový subwoofer a šest měničů směřujících nahoru. Novinka je zároveň vybavena odnímatelnými zadními reproduktory na baterie, přičemž samotný soundbar slouží jako dokovací stanice. Vždy, když soundbar nepoužíváte, baterie těchto reproduktorů se nabíjí.

Soundbar JBL 1300 je sice i svým fyzickým uspořádáním přizpůsobený technologiím Dolby Atmos a DTS:X, ovšem přirozeně musíte mít k dispozici i obsah, který tyto technologie podporuje. K tomu se řadí například hry pro konzole Microsoft Xbox nebo UHD Blu-ray disky. Novinka se svým konceptem přidala k prémiovým modelům jiných značek, například LG nebo Sony, kterým teď bude konkurovat.

Na evropských trzích (i jinde) bude soundbar JBL 1300 k dispozici už v únoru za doporučenou koncovou cenu 1.400 eur, tedy v přepočtu cca 34 tisíc korun.

Zveřejněno: 10. 01. 2023