Je libo kvalitní sluchátka z východu?

Milovníci Hi-Fi a vysoce kvalitního zvuku možná zbystří, když jim řekneme, že sluchátka nejvyšší kvality mohou pocházet třeba i z Rumunska…

Společnost Meze Audio z rumunského Baia Mare u nás zatím příliš známá není, nicméně už stihla vydat pár zajímavých kousků, které potěší srdce (a uši) každého audiofila. Nejnovějším přírůstkem v portfoliu značky jsou sluchátka LIRIC, která zahrnují například měnič Rinaro Isodynamic, jenž je pro změnu zase ukrajinské provenience.

Uzavřená planární sluchátka s velkými náušníky mají rozsah frekvencí 4 – 95 000 Hz a váží 391 gramů. Stojí za nimi zakladatel firmy a hlavní designér Antonio Meze, který uvádí, že přenosná planární sluchátka chtěli přidat do svého portfolia už nějakou dobu. A po dvou úspěšných spolupracích s firmou Rinaro byl právě společný vývoj těchto sluchátek dalším logickým krokem.

Navzdory původu nejde o nic levného – ostatně i na východě je dnes vývoj něčeho tak dokonalého a kvalitního poměrně finančně náročný, takže pokud tenhle originální kousek doma chcete, připravte si 2 tisíce eur, tedy okolo 50 tisíc korun.

Zveřejněno: 01. 12. 2021