Laserový projektor LG zvládne 100palcový obraz ze 20 centimetrů

Nejnovější 4K short-throw laserový projektor od jihokorejské LG dokáže vyprodukovat obraz o úhlopříčce 100 palců z pouze cca 20cm (konkrétně 21,7cm) vzdálenosti.

Novinka náleží do série CineBeam a má modelové číslo LG HU715Q. Už svou podstatou je samozřejmě ideální pro integraci v menších prostorách. Součástí je i látkový kryt od dánské společnosti Kvadrat.

Součástí balení jsou čtyři integrované reproduktorové měniče v 2.2kanálové konfiguraci, které v kombinaci s jedním či dvěma bezdrátovými Bluetooth reproduktory mohou dohromady vytvořit „sestavu s prostorovým zvukem. Zvukový systém má celkový výkon 20 wattů.

Laserový projektor LG HU715Q disponuje třemi HDMI porty, z nichž jeden podporuje eARC/ARC, a je možné ho propojit i s externím zvukovým systémem nebo soundbarem. Co se týče obrazu, již jsme zmínili 4K rozlišení, přičemž svítivost činí 2 500 ANSI lumenů a výdrž byla stanovena na 20 tisíc hodin používání.

Projektor běží na platformě webOS od LG, která uživatelům poskytuje přístup k mnohým aplikacím a streamovacím službám. Cena zatím nebyla stanovena.

Zveřejněno: 17. 02. 2022