Legendární reproduktor Mission 770 se vrací

Společnost Mission v roce 1978 představila svůj ikonický reproduktor Mission 770, jehož inovovaná verze se dnes vrací. Po 44 letech a v původním designu.

Legendy nestárnou, což ukazuje i designový retro reproduktor, který má být plně navrhován a vyráběn ve Velké Británii. Pro výrobce jsou přitom stejně jako před téměř půlstoletím důležitější posluchačské testy než nějaké technické specifikace. Reproduktory Mission zkrátka musejí lépe znít ve skutečnosti než na papíře.

Pro novou verzi reproduktoru Mission 770 byl vyvinut zcela nový polypropylenový měnič, který má kombinovat přirozený tón originálu s motorovým systémem dneška. A těšit se můžeme i na slušnou basovou odezvu. Mission slibuje výkonný bas pod frekvencí 30 Hz, což je na reproduktor takové velikosti dost slušné.

Původní Mission 770 se zaměřoval na výkon ve středních pásmech, aby byl první volbou pro tehdejší nejoblíbenější médium, vinylové desky. Nový 770 naopak slibuje všestranný výkon pro digitální i analogové zdroje. A kolik za tohle všechno zaplatíte? Dva reproduktory Mission 770 vás na britském trhu vyjdou na 3.500 liber, což je při aktuálním kurzu mírně přes 100 tisíc korun.

Zveřejněno: 21. 03. 2022