Lenovo spolupracuje se špičkovými módními návrháři na nositelném prototypu oblečení Lenovo Tab Wear Collection

Společnost Lenovo oznámila jedinečnou spolupráci s módními návrháři ze studia RANRA, Kit Wan Studios a Maium na vytvoření testovací kolekce oblečení Lenovo Tab Wear Collection. Inovativní, funkční a módní kolekce začleňuje do designu oděvu tablet Lenovo a je vytvořena pro čas na sebe.

Čas na sebe (v angličtině „me time“) je vyhrazený osobní čas každého jednotlivce, který mu umožňuje upřednostnit své pohodlí a zároveň dělat to co chce, kdykoli a kdekoli se rozhodne. 

Vizí budoucnosti společnosti Lenovo je, že oblečení, podobně jako tato koncepční kolekce, umožní uživatelům udělat si čas na sebe a přinese úlevu od každodenního stresu. Díky zapojení tabletu Lenovo do tohoto konceptu oblečení mohou uživatelé uniknout od každodenních starostí ke svým oblíbeným volnočasovým aktivitám uvnitř i venku ať už se ponoří do sledování oblíbeného pořadu, prohlížení sociálních sítí nebo dokonce tvorby kreativního projektu. Vzhledem k tomu, že zdraví a péče o sebe jsou pro mnohé i nadále prioritou, může kolekce Lenovo Tab Wear Collection posunout hranice času na sebe a rozšířit je i mimo domov.

Pro kolekci Lenovo Tab Wear Collection vytvořil každý návrhář jedinečný kus oblečení, do kterého přenesl svou kreativitu a individuální styl. Návrhy jsou inspirované jejich jedinečným zázemím a vizemi a jsou zároveň demonstrací sbližování stylu a technologie. 

             Tým návrhářů outdoorového oblečení sídlící v Londýně a Reykjavíku ze studia RANRA vytvořil lehkou bundu typu anorak, která potlačuje hluk a okolní světlo a je vybavena izolační kapucí a sbalitelným popruhem na tablet. S tímto kousek se budou uživatelé moci plně soustředit kdykoliv během cestování letadlem, autobusem nebo vlakem.

             Nezávislý návrhář pánského oblečení z Hong Kongu pracující pod značkou Kit Wan Studios, vytvořil modulární futuristický oblek připomínající spojení technologického brnění a exoskeletu. S jeho pomocí mohou uživatelé integrovat technologie do streetwear oblečení.

             Amsterodamské studio Maium, zaměřující se na módní a funkční kousky odolné vůči počasí navrhlo bundu, která se dokáže proměnit v nafukovací houpací síť ideální do přírody.

Každý návrhář přetavil svou interpretaci výrazu „me time“ do originálního mistrovského díla a zároveň do procesu jeho výroby zapojil promyšlený design. Návrh voděodolné bundy od studia RANRA zohlednil materiály na konci jejich životnosti výběrem recyklovaných textilií a lemů; Kit Wan Studios zdůraznili důležitost partnerství s lokálním trhem a získávání materiálů od místních malovýrobců v Hong Kongu a návrh studia Maium je vytvořen z recyklovaného polyesteru s vrstvou bionic finish eco, která je ručně vyráběna ve vzorkovnách certifikovaných výrobců látek se standardy GRS3 a Oeko Tex-1004. Výsledkem je experimentální koncepční kolekce, která svým nositelům nabízí zábavu, snadnou přepravu jejich zařízení, neuvěřitelný styl a díky promyšlenému designu i zodpovědný přístup k módě.


Zveřejněno: 13. 11. 2023