LG A Element AI spolupracují na centru obsahu pro výměnu zkušeností s umělou inteligencí

Na právě probíhajícím virtuálním veletrhu CES 2021, představili prezident a technický ředitel společnosti LG Electronics (LG) Dr. I.P. Park a generální ředitel společnosti Element AI Jean-François Gagné mnohostrannou digitální studii AIX Exchange: Budoucnost umělé inteligence a lidské zkušenosti, která zahrnuje hloubkové rozhovory s předními odborníky na umělou inteligenci (Artificial Intelligence, AI), obhajobu spotřebitelů, design a podnikání.

AIX Exchange vychází z rámce Levels of Artificial Intelligence Experience (AIX), který byl uveden na veletrhu CES v roce 2020, a navrhuje společnou definici pokroku v oblasti spotřebitelské AI při zachování zaměření na design orientovaný na člověka.

Multimediální studie zkoumá design AIX v šesti hlavních tématech, nazvaných Public Perception, Ethics, Transparency, User Experience, Context a Relationships, z nichž každé má několik dílčích podtémat, která se vzájemně propojují, jako je důležitost uživatelského rozhraní pro budování transparentnosti a jak jasný účel AI produktů může podporovat jejich přijetí koncovými uživateli. Aby bylo zajištěno, že osloví všechny zúčastněné strany, existuje také část Understanding AI, která pomáhá veřejnému publiku sledovat některé technické aspekty diskuse.

Studie přichází v důležitou dobu pro technologii, která se stále více ocitá v našich domovech, v našich automobilech a v našich kapsách. McKinsey odhaduje, že techniky AI mají potenciál každoročně vytvořit hodnotu v rozmezí 3,5 až 5,8 bilionu dolarů1, zatímco PwC odhaduje, že do poloviny 30. let je automatizace potenciálním rizikem pro 30 procent pracovních míst. 2

 

Zveřejněno: 13. 01. 2021