LG odhaluje svůj vůbec první Smart Monitor

Jihokorejská LG přináší na trh svůj vůbec první Smart Monitor. V zásadě se ale jedná o obdobu již dříve známých tenkých klientů.

Monitor LG 32SQ780S s 32palcovou úhlopříčkou běží na platformě webOS 22, která je vybavena streamovacími aplikacemi. K dispozici je i podpora Apple AirPlay 2 a k dispozici jsou přirozeně i nadále PC vstupy. Což znamená, že tenhle monitor můžete stále propojit s PC nebo Macem, a to prostřednictvím rozhraní HDMI nebo USB-C. Zásadní je ale platforma webOS, u níž LG předpokládá, že ji budete používat jako svou první volbu pro přehrávání multimédií.

Po technické stránce získáte IPS LCD panel s rozlišením 3840 x 2160 pixelů, obnovovací frekvenci 60 Hz či pokrytí barevné škály DCI-P3 z 90 procent. Zvuk dokážou přehrávat dva pětiwattové stereo reproduktory. No a HDMI porty na těle Smart Monitoru najdete celkem dva, USB porty pak tři, z toho jeden USB typu C (65 W). Z hlediska konektivity dostanete ještě LAN port. A třešničkou na dortu je pak ergonomický stojan s mnohými funkcemi. A kolik za tohle všechno zaplatíte? Okolo 500 amerických dolarů (cca 12,5 tisíce korun).

Zveřejněno: 24. 10. 2022