Melco uvádí dosud „nejvýkonnější hudební knihovnu“

Japonské Melco, které se specializuje na Hi-Fi zařízení, představilo svoji novou vlajkovou knihovnu digitální hudby, model N10/2.

Digitální hudební knihovna Melco N10/2 je high-endové zařízení, které navazuje na o něco levnější řešení N50 z podzimu loňského roku. Výrobce se chlubí, že v případě novinky se jedná o „nejvýkonnější digitální hudební knihovnu v historii společnosti“.

N10/2 je k dispozici se dvěma typy úložiště, a to buďto s pevným diskem (HDD) nebo SSD úložištěm. První verze nese označení N10/2-H50, ta druhá pak N10/2-S38. Jádrem první verze je 5TB varianta disku, jádrem té druhé pak 3,84TB varianta. Dedikované disky vybírá sám výrobce „ručně“ tak, aby byl k dispozici „vždy ten nejlepší hudební výkon.“

N10/2 se skládá ze dvou šasi šířky 215, což společnosti Melco umožnilo oddělit elektroniku pro zpracování signálu od zdroje energie. Součástí jsou dva porty USB 2.0 (plus jeden USB port na předním panelu), jeden USB DAC výstup a speciální port, který umožňuje zapojení například HDD/SSD disků, CD mechanik atd.

A cena? Levnější variantu s HDD seženete za necelých 7 tisíc liber, SSD variantu pak za 9 tisíc liber. Takže pořád téměř jako nové auto.

Zveřejněno: 04. 02. 2022