Mercedes-Benz shání vývojáře pro další vývoj aplikací

Mercedes-Benz oslovuje softwarové vývojáře z celého světa – jednotlivce, start-upy i zavedené společnosti a spustil platformu In-Car Coding Community. 

Jejím prostřednictvím probíhá velká mezinárodní soutěž o nejinovativnější a nejkreativnější softwarové koncepty. Nejlepší z nich budou realizovány v podobě aplikací, které bude později možné integrovat přímo do modelů Mercedes-Benz.

Pokračující digitalizace má velký vliv na to, jak budeme v budoucnosti pracovat a žít. Již dnes je chytrý telefon s mnoha aplikacemi naším stálým průvodcem. Kdykoli si můžeme bez problémů pustit naši oblíbenou hudbu nebo se díky navigaci ve vozidle snadno vyznat v cizím městě. Mobilita budoucnosti bude přitom postavena na síťově propojených službách. Ty budou integrovány do palubních systémů, aby zákazníkovi poskytovaly ve vozidle stále více služeb, komfortu, bezpečnosti a zábavy.

Inteligentní informační a zábavní systém MBUX (Mercedes-Benz User Experience) nabízí již dnes uživatelům široké portfolio služeb, které sahají od přehrávání hudby z internetu přes digitální knihu jízd a asistenta sledujícího dopravní zácpy až po pojízdnou kancelář, jež umožní hlasovým povelem například účast na telekonferenci nebo přečte, napíše a odešle SMS. V elektromobilech pomáhá MBUX kromě toho při vyhledávání nabíjecích stanic, včetně úhrady za nabíjení a údajů o spotřebě energie až ke stanici i o aktuálním stavu nabití sady akumulátorů. Tyto funkce se ovládají na dotykovém displeji s vysokým rozlišením nebo integrovaným hlasovým asistentem „Hey Mercedes“.

Zveřejněno: 02. 02. 2021