Mercusys MP510 KIT vás zbaví míst bez pokrytí Wi-Fi

Mercusys, který se na českém trhu pomalu etabluje jako renomovaný výrobce síťových zařízení, představuje sadu AV1000 Gigabit Powerline adaptérů MP510 KIT, díky které se můžete jednoduše zbavit míst bez pokrytí Wi-Fi.

Ani sebelepší router nedokáže z různých důvodů dostat Wi-Fi v rámci domácnosti všude tam, kam byste si představovali. Proto je třeba mu trochu „pomoci“. Ideální způsob, jak to udělat, je prostřednictvím tzv. powerline adaptérů, které dokážou přenášet data prostřednictvím stávajících kabelů elektrického vedení. Wi-Fi se tak snadno dostane všude tam, kde je elektrická zásuvka.

Sada MP510 KIT dokáže přenášet data bezdrátově rychlostí do 300 Mbit/s, případně po kabelu až do 1000 Mbit/s, pokud tedy využijete integrovaný gigabitový ethernetový port s pokročilou technologií HomePlug AV. Takovým způsobem můžete do sítě připojit například chytré TV, stolní počítače nebo herní konzole.

Mercusys MP510 KIT se prakticky nijakým způsobem nemusí konfigurovat, funguje totiž jako plug and play. Takže oba adaptéry jen připojíte do zásuvky a jednu z jednotek propojíte s routerem. Pro spárování pak jednoduše stisknete na routeru tlačítko WPS a na jednotce od Mercusysu potom tlačítko pro klonování sítě Wi-Fi.

Zveřejněno: 09. 07. 2021