Microsoft představuje nové produkty Surface

Ty snoubí nejnovější technologie, inovativní řešení, lepší výkon i elegantní design: Surface Laptop 5, tablet Surface Pro 9 a Surface Studio 2+. Nebudou chybět ani vylepšené zážitky v podobě nových inteligentních aplikací pro grafický design Microsoft Designer, adaptivního příslušenství pro zdravotně postižené a také integrace Windows se zábavními platformami Apple.

Microsoft představuje své novinky a vizi budoucnosti počítačů se systémem Windows, která se ponese v duchu propojení počítače s cloudem a využití inovativních technologií umělé inteligence, které uživatelům zprostředkují zcela nové zážitky. Seznamte se s nejnovější řadou: Surface Laptop 5, Surface Pro 9 a Surface Studio 2+ i dalšími novinkami:

Surface Laptop 5 – o polovinu lepší výkon, nové funkce i perfektní obraz a zvuk

Pozici nejoblíbenějšího zařízení v produktové řadě Surface si získal před sedmi lety po uvedení prvního modelu na trh. Surface Laptop 5 je k dispozici ve vybraných barevných odstínech. Nabízí kvalitní zpracování, pohodlí a možnosti, díky nimž se uživatelé mohou rovnou pustit do práce. Počínaje snadným otevřením notebooku a rychlým přihlášením pomocí funkce Windows Hello, přes dotykovou obrazovku, přesný touchpad až po dokonalou klávesnici.

Surface Laptop 5 je vybaven baterií s celodenní výdrží a nově nabízí rozhraní Thunderbolt 4. Díky nejnovější platformě Intel Evo je také o více než 50 % výkonnější než jeho předchůdce. Charakteristický displej PixelSense s poměrem stran 3:2 je k dispozici ve velikosti 13,5 palců nebo 15 palců, přičemž obě varianty jsou vybaveny technologií Dolby Vision IQ, jež zaručí nejlepší možný obraz. O skvělé prostorové zpracování zvuku se zase postará Dolby Atmos 3D2.

Surface Pro 9

Uvedením Surface Pro na trh se zrodila zcela nová kategorie a myšlenka, která inspirovala celé odvětví – kombinace výkonného notebooku, všestranného tabletu a bloku či skicáře. Surface Pro 9 je výsledkem dalšího zdokonalení produktu a opět zvyšuje laťku.

Surface Pro 9 nabízí špičkové zpracování s tělem z vysoce kvalitního hliníku ve vybrané paletě odstínů. Na jedné straně zařízení se nachází ikonický vestavěný stojánek, z druhé strany 13palcový displej PixelSense. Bezrámečkový displej Surface Pro 9 má obnovovací frekvenci 120 Hz. Má HD kameru, reproduktory Omnisonic, směrové mikrofony a speciální čip G6, který posouvá digitální psaní a kreslení na novou úroveň.

K dispozici je ve verzích s různými procesory – procesorem Intel Core 12. generace postavené na platformě Intel Evo 4 s rozhraním Thunderbolt 4 nebo ve verzi s platformou SQ 3 a procesorem Qualcomm Snapdragon s připojením 5G. Ve všech případech se jedná o tentýž ikonický design, skvělý výkon, baterii s celodenní výdrží a zabezpečené jádro. Produkt bude možné předobjednat.

Surface Studio 2+

V souvislosti s tím, jak se v posledních letech měnilo pracovní prostředí zaznamenal Microsoft přetrvávající silnou poptávku po tomto elegantním, výkonném a všestranném produktu. Rozhodli se ho proto ještě více vyladit. Surface Studio 2+ má zmodernizovaný výpočetní výkon – aktualizovaný procesor Intel Core H-35, který poskytuje až o 50 % vyšší výkon. Díky grafické kartě Nvidia Ge Force RTX 3060 má dvojnásobně lepší grafický výkon, což umožňuje dosáhnout co nejrealističtějšího ray-tracingu při tvorbě 3D návrhů nebo renderování modelů. Vylepšený je ale i displej, kamera, studiové mikrofony a krom toho vyhovuje standardům, které jsou kladeny na počítače se zabezpečeným jádrem.

Inteligentní Microsoft Designer

Součástí sady Microsoft 365 je nově aplikace pro grafický design Microsoft Designer. Je vybavena umělou inteligencí včetně DALL∙E 2 a navržena tak, aby dokázala vdechnout život všem tvůrčím vizím. Jedná se o příklad toho, co dokáže umělá inteligence v cloudu a jak lze těchto možností využít v rámci aplikace. Designer uživateli pomáhá využít při tvorbě vlastní obsah nebo nápady a také umožňuje snadněji vytvářet příspěvky na sociální sítě, pozvánky a mnoho dalšího. Automaticky vygeneruje obrázky a návrhy každému uživateli na míru. Tato technologie bude také brzy integrována pomocí nástroje Image Creator do Bingu a Edge.

Vylepšené zážitky s novým příslušenstvím pro všechny

Pro možnost každému člověku dosáhnout ještě lepších výsledků, uvádí Microsoft na trh adaptivní příslušenství pro komunitu lidí se zdravotním postižením. Od adaptivního ovladače pro Xbox, přes adaptivní sadu Surface, až po nové funkce přístupnosti integrované do Windows 11. Každý prvek ze sady je navržen ve spolupráci s komunitou lidí s hendikepem a je navržen tak, aby jim usnadnil řešení běžných problémů.

V neposlední řadě uvede Microsoft na trh také příslušenství, které vylepší zkušenost z hybridních schůzek – produkty pro snazší prezentace nebo kvalitnější zvuk. Jedná se o dálkový ovladač Microsoft Presenter+ vhodný pro efektivní prezentování v aplikaci Teams– umožní listovat snímky, vypínat a zapínat zvuk nebo nasměrovat diváky pomocí ukazovátka. O prvotřídní zvuk se zase postará novinka Microsoft Audio Dock s vestavěnými reproduktory a redukcí šumu.

Usnadnění každodenní práce s Windows 11

Microsoft se také rozhodl odstranit překážky a zajistit svým uživatelům plynulejší přístup ke všem různým platformám a zařízením, které jsou pro ně důležité. Nově je díky integraci s iCloudem a aplikaci Fotky ve Windows 11 možné získat přístup ke všem fotografiím a videím z iPhonu přímo v této aplikaci. Stačí si pouze nainstalovat iCloud pro Windows z obchodu Microsoft Store.

Podobné integrace jsou jedním ze způsobů, jak systém Windows zpřístupnit více lidem a nabídnout jim skvělé zážitky na všech používaných zařízeních. Microsoft plánuje v příštím roce integrovat do Windows i zábavní platformy Apple TV a Apple Music.

Zveřejněno: 13. 10. 2022