Microsoft ukázal nový, výkonný Xbox

Herní konzole Xbox je v současné době jednou z nejoblíbenějších. Její tvůrce, Microsoft, teď ukázal novou, výkonnější variantu Xboxu.

Upgrade Xboxu Series X nese kódové označení Brooklin a má se jedná o zatím vůbec nejvýkonnější Xbox. Novinka slibuje větší prostor na interním úložišti, výkonnější Wi-Fi i nižší spotřebu energie.

Xbox Series X v nové generaci přirozeně přináší i nový design. Co se týče zmíněného prostoru na úložišti, ten byl navýšen na 2 TB. Přímo na předním panelu se dále nachází port USB typu C s přenosem elektrické energie.

Novou verzi očekáváme i u konzole Xbox Series S. Součástí mají být upgradované porty, nový Wi-Fi modul i 1 TB na úložišti. Součástí balení však nebude přehrávač na 4K Blu-ray disky, jako je tomu u současné generace konzolí.

Očekává se, že by nové konzole mohly podporovat různé funkce včetně HDMI 2.1 s možností hraní ve 4K při obnovovací frekvenci 120 Hz. Dále lze očekávat podporu VRR a ALLM, ale také Dolby Vision HDR, Dolby Vision Gaming nebo Dolby Atmos.

Zveřejněno: 19. 02. 2024