Mini trouba Cuisinart zdravě usmaží, upeče cokoli a toasty propeče dle chuti

V Čechách milujeme smažená jídla. Zároveň ale moc dobře víme, že jejich příprava v rozpáleném oleji není příliš zdravá. Vhodným řešením může být horkovzdušná fritéza nebo ještě lépe multifunkční mini trouba, jako je Cuisinart TOA60E. Vedle všech tradičních funkcí vaření funguje i jako horkovzdušná fritéza bez použití oleje nebo jako parní hrnec. Tuto malou troubu, která připomíná svou velikostí „mikrovlnku“, představila na našem trhu americká značka Cuisinart, která má v Americe více než 50letou tradicí.

„Malá, ale šikovná“, tak se dá dvěma slovy označit mini trouba Cuisinart TOA60E. Bez přílišné nadsázky lze tvrdit, že se může společně se sporákem stát nejvyužívanějším pomocníkem pro přípravu jídla čtyřčlenné domácnosti. Její vnitřní objem 17 litrů otevírá téměř nekonečné možnosti. Zkrátka, ať už odpovíte na dětskou otázku „mami, co bude k obědu“ téměř cokoli, pravděpodobně to (kromě polévky) připravíte v mini troubě Cuisinart, a to zdravěji a rychleji než dosud používanými způsoby – celé 1,8kilogramové kuře, pečené maso, francouzské brambory, zapečené těstoviny, pizzu o průměru asi 30 cm, grilovaného lososa nebo zeleninu, řízky či hranolky s minimem tuku, rychlé toasty i panini, sladké dezerty a mnoho dalšího. 

Nahřátá za 90 vteřin, peče o 30 % rychlejší

Dokážete odpovědět na otázku, jak dlouho čekáte, než se vaše trouba nahřeje? Cuisinart to zvládne za minutu a půl. I samotná příprava pokrmů je díky technologii řízeného proudění vzduchu oproti tradiční troubě až o 30 % rychlejší a jídlo se propéká či vaří rychle a rovnoměrně.

Pomocí čtyř ovládacích regulátorů lze nastavovat jednu ze sedmi funkcí trouby, teplotu ohřevu, až 60minutový časovač s funkcí automatického vypnutí ohřevu (konec ohřevu připomene trouba zvukovým signálem) a při přípravě toastů dokonce míru jejich propečení. K dispozici je šest úrovní teploty od 90 až do 230 °C pro rychlé smažení horkým vzduchem. Když je jídlo hotové a rodina ještě není připravena, mini trouba Cuisinart umí udržovat pokrm teplý, a přitom ho nevysuší. Díky rychlosti nahřátí lze s její pomocí také snadno a zdravě ohřát jídlo z předešlého dne.

Ale zpět k sedmi zmíněným funkcím. Cuisinart TOA60E umí smažit horkým vzduchem, opékat, péct, grilovat, zapékat, nabízí speciální program pro přípravu toastů a udržování teplého jídla. Plechy a pekáče lze umístit ve dvou výškách, rovnoměrné proudění vzduchu umožňuje dokonce přípravu jídla i přílohy současně v obou úrovních. Celý vnitřek trouby i veškeré příslušenství je z nepřilnavého materiálu a snadno se čistí. Součástí dodávky je koš na smažení vzduchem (25 × 29 cm), rošt a plech na pečení.

Cousinart slaví letos 50 let

Americká značka Cuisinart je na našem trhu nová, nicméně letos slaví už 50 let. Založena byla v roce 1973, impuls k jejímu vzniku dal Carl Sontheimer, fyzik s titulem z MIT, který tehdy představil vůbec první food procesor neboli kuchyňský robot moderní koncepce. V průběhu dalších let uvedla kompletní sortiment kuchyňských spotřebičů a dalších výrobků s důrazem na zdravé stravování. Spotřebiče Cuisinart jsou známy jako velmi kvalitní a spolehlivé produkty. Tváří značky v České republice je známý šéfkuchař Marek Fichtner, který pro značku Cuisinart připravuje mimo jiné vlastní recepty. Sortiment produktů Cuisinart je rozdělen do pěti produktových řad: snídaně, příprava jídla, vaření, bezdrátové výrobky a ostatní speciální spotřebiče, kam patří například výrobníky zmrzliny, jogurtů a sorbetů.

Multifunkční mini trouba Cuisinart TOA60E je na našem trhu k dostání v elegantní tmavě šedé barvě u vybraných prodejců za koncovou doporučenou cenu 7.790 Kč, záruční doba je 36 měsíců.

Zveřejněno: 01. 12. 2023