Miniaturní soundbar Polk podporuje Dolby Atmos

Společnost Polk Audio přichází na trh s miniaturním soundbarem MagniFi Mini AX, který navzdory své velikosti slibuje velké možnosti.

Jen 15 palců (přibližně 38 cm) dlouhý soundbar totiž podporuje Dolby Atmos i DTS:X, přičemž obě tyto technologie jsou doplněny o vlastní SDA 3D Audio Technology z dílny Polk, což je řešení, o němž jeho tvůrce sebevědomě tvrdí, že dokáže namíchat stereo zvuk do 360stupňového prostorového zvuku.

Hlavní součástí tohoto soundbaru jsou tři středové 5cm měniče a dva výškové 2cm měniče. Součástí balení je externí bezdrátový subwoofer, který ale se svým 18cm reprákem směřujícím dolů zase tak kompaktní není. Systém je možné dále rozšířit na 5.1kanálovou sestavu, a to díky kompatibilitě s prostorovými reproduktory SR2.

K možnostem konektivity se řadí HDMI eARC/ARC i optický vstup a mini-jack, k těm bezdrátovým pak Bluetooth 5, Spotify Connect, Google Chromecast nebo Apple AirPlay 2. Cena soundbaru Polk Audio MagniFi Mini AX byla v USA stanovena na 499 dolarů (něco přes 11 tisíc korun), oficiální cenu na českém trhu zatím neznáme.

Zveřejněno: 18. 03. 2022