Na českém trhu jsou nově koloběžky Kaabo

Na český trh se přes distributora elem6 oficiálně dostaly koloběžky značky Kaabo, které se nejprve začaly prodávat na webu Mobil Pohotovost (mp.cz), kde jsou koloběžky dostupné aktuálně v předprodeji.

K dispozici je hned několik modelů, které jsou vhodné pro různé účely.

Například řada SkyWalker je určena hlavně do města, přičemž v této sérii najdete modely s výkony 500 nebo 800 W. Ceny startují na 19.990 Kč a u výkonnějšího modelu SkyWalker 10H dostanete dojezd až 65 km.

Koloběžka Mantis zase dostává v základu motor o výkonu 800 W, ale ta nejvýkonnější verze s teoretickou maximální rychlostí 60 km/h disponuje dvěma 1000W motory. Model má dojezd až 75 km a v reálu má stejně jako všechny ostatní koloběžky Kaabo (kvůli legislativě) omezovač nastavený na 25 km/h. Což je zas na druhou stranu výhoda, protože se při této rychlosti výrazně šetří energie a zvyšuje dojezd.

No, a nakonec tu máme koloběžky Wolf Warrior (na úvodním obrázku) a King, které disponují offroadovými pneumatikami a hodí se tak výborně do jakéhokoliv terénu. Nejvýkonnější model zde má výkon 2× 1500 W a maximální nosnost dosahuje 150 kg.

Zveřejněno: 22. 07. 2021