Na čipu MediaTek prý běží dvě miliardy televizí

Společnost MediaTek se podle analytika Aviho Greengarta pochlubila tím, že má nyní většinový podíl na trhu s čipy pro televizory.

Na čipech značky MediaTek už prý běží více než dvě miliardy televizí. Uvedl to výrobce na MediaTek Summitu, který se konal v Kalifornii. Toto číslo znamená více než 60procentní podíl na globálním trhu čipů pro smart TV.

MediaTek nevyrábí jen samotné procesory. Takže je možné, že zatímco hlavní čip (SoC) u vaší televize nemusí být z dílny této značky, doplňkové čipy pro Wi-Fi a Bluetooth už MediaTek vyrábět klidně může.

Čipy značky MediaTek využívají televizory od značek jako Sony, Panasonic, Samsung, Philips, TCL nebo Xiaomi. Růst prodeje televizí v průběhu covidové pandemie vnímá MediaTek jako důsledek hraní v rozlišení 4K@120Hz, a streamování videí. Dodávky 8K televizí byly ovšem nižší, jak se očekávalo. To bylo způsobeno hlavně chybějícími událostmi typu olympiády a dalších sportovních akcí, které by byly vhodnými adepty pro první přenosy v takto vysokém rozlišení.

Zveřejněno: 24. 11. 2022