Na trh vlétá už pátá generace herních monitorů AGON

Díky velikosti displeje 27 palců / 68,6 cm a panelům Fast IPS (AG275QX/EU) nebo Fast VA (AG275QXN/EU) dosahují oba QHD modely obnovovací frekvence 165 Hz a nabízejí dobu odezvy 1 ms GtG pro zobrazení rychle se pohybujících a přesných soutěžních akcí. Kromě toho DisplayHDR 400 a široký barevný gamut vykreslují živé barvy.

AG275QXN/EU je vybaven prvním plochým panelem Fast VA v oboru a nabízí odezvu vhodnou pro soutěžní multiplayerové tituly. Má bohatý kontrast panelů VA, který vytváří prostor pro vnoření se do příběhových her pro jednoho hráče. Model AG275QX/EU se zase vyznačuje přesností barev a 10bitovou barevnou hloubkou, a to díky panelu Fast IPS, který je ideální pro tvůrce obsah i hráče. V souladu s odhodláním společnosti AOC k udržitelnosti se monitory prodávají v obalech z papírových polštářů, které jsou 100% recyklovatelné.

Tyto monitory vyvinuté pro dnešní mnohostranné hráče mají zbrusu nový hranatý design s rovnými liniemi, vhodný pro mnoho hráčských stolů: prémiová a robustní kovová základna s minimálním půdorysem, ze tří stran bezrámové panely pro dosažení těsného sestavení dvou nebo tří monitorů vedle sebe, multitasking, stejně jako výškově nastavitelný ergonomický stojan s vestavěnou rukojetí pro snadnou přepravu na LAN party nebo turnaje.

AG275QX/EU s plochým panelem Fast IPS využívá 10bitovou barevnou hloubku k reprodukci 1,07 miliardy barev s vysokou barevnou přesností. Obnovovací frekvence 165 Hz (přetaktovatelná na 170 Hz) a doba odezvy 1 ms GtG, aby zvládla rychlou soutěžní akci, poskytuje ostrý obraz prakticky bez duchů. Díky technologii IPS nabízí AG275QX/EU vynikající široké pozorovací úhly.

AG275QXN/EU je vybaven plochým panelem Fast VA s vynikající dobou odezvy 1 ms GtG, která potlačuje negativní stigma směrem k „pomalejším“ panelům VA. AG275QXN/EU, vybavený jedním z prvních plochých VA panelů s 1 ms GtG na světě, poskytuje díky obnovovací frekvenci 165 Hz stejně rychlou odezvu jako jeho IPS sourozenci, s další výhodou hlubší černé a vyšším kontrastem (kontrastní poměr 3000:1).

Oba modely se dodávají s nativním rozlišením QHD (2560 × 1440), což je užitečné pro každodenní úkoly a umožňuje vidět jemnější detaily ve hrách a videích. Je to také v současnosti nejlepší rozlišení pro hraní her, podstatný pokrok oproti Full HD, ale stále nižší než 4K, takže většina nových grafických karet může dosahovat vysokých snímkových frekvencí v QHD. Oba modely AGON 5 lze také používat v režimu konzoly, který může přijímat 4K @ 120 Hz signál a zmenšit jej na rozlišení 2560 × 1440, přičemž stále umožňuje konzolovým hráčům využívat výhod vysokých (120 Hz) obnovovacích frekvencí.

Kvůli vytvoření ještě vyšší ostrosti pro pohyblivý obraz nabízejí oba modely funkci MBR (Motion Blur Reduction) umožňující dosažení 1 ms MPRT. V tomto režimu bude podsvícení blikat v souladu s obnovovací frekvencí, takže pomalejší přechody pixelů se stanou prakticky neviditelnými a vytvoří tak nejčistší přechod mezi jednotlivými snímky. Zatímco AG275QXN/EU podporuje Adaptive-Sync, AG275QX/EU je také kompatibilní s Nvidia G-Sync, takže u obou modelů nebudou přítomny žádné artefakty, jako je trhání nebo zadrhávání kvůli nesouladu snímků.

Monitory obsahují 4portový rozbočovač USB 3.2 Gen 1. Ergonomický a odolný kovový stojan nabízí nastavení výšky až o 150 mm, rozsah otáčení –20/20°, naklonění –5/23° a orientaci otáčení o 90° (pivot). Možnost upevnění VESA zvyšuje flexibilitu využití. Technologie FlickerFree a Low Blue Mode přispívají ke zdravějšímu hraní, zejména ve večerních hodinách.

Oba modely obsahují G-Menu, hlavní softwarovou sadu AGON by AOC pro ovládání monitorů a dalších periferních zařízení AOC, která nabízí širokou škálu možností přizpůsobení. Čtyřsměrný joystick poskytuje alternativní ovládání OSD.

Monitory AGON AG275QX/EU a AG275QXN/EU budou dostupné od září 2022 za doporučenou cenu 10.699 Kč (439 eur), respektive 8.749 Kč (359 eur).

Zveřejněno: 16. 09. 2022