Nakamichi má nové soundbary s Dolby Atmos

Japonský výrobce audio zařízení Nakamichi na trh přichází s dvojicí nových soundbarů, které podporují kodek Qualcomm aptX HD či Dolby Atmos.

Díky podpoře zmíněného kodeku zvládnou oba modely (Shockwafe Pro 7.1 eARC a Shockwafe Elite 7.2 eARC) streamovat hudbu s využitím technologie Bluetooth 5.0 až do 24bitové kvality. Novinky přebírají některé technologie z vlajkového modelu Shockwafe Ultra 9.2 eARC, ale za nižší cenu.

Oba soundbary jsou vybaveny technologií Spatial Surround Elevation (SSE) MAX od společnosti Nakamichi, vylepšenými reproduktorovými měniči či inovovaným hardwarem zesilovače. Díky podpoře HDMI eARC navíc oba soundbary umějí bezztrátové Dolby Atmos a DTS:X. Plus tu máme ještě podporu Dolby Vision.

Nakamichi Shockwafe Pro 7.1 eARC si můžete koupit za nějakých 900 amerických dolarů (cca 22 tisíc korun). Model Shockwafe Pro 7.2 eARC bude uveden později za cenu cca 1.300 dolarů (v přepočtu asi o deset tisíc korun víc. Zmíněné ceny jsou sice uvedeny pro USA, ale výrobce nabízí dodávku do celého světa přes portál eBay.

Zveřejněno: 29. 08. 2022