Nejspolehlivější telefon všech dob s podporou obousměrného satelitního zasílání zpráv, sdílení polohy a SOS asistenci

Britská společnost Bullitt Group, zabývající se výrobou a prodejem mobilních telefonů, představila svou novou vlajkovou loď telefonů Cat, Cat S75. Díky špičkovým odolným funkcím zvládne vše, co život přinese, dokonce i ztrátu signálu.

Kromě superrychlé konektivity 5G obsahuje Cat S75 také nejmodernější čip NTN (non-terrestrial network) od MediaTek pro přímé připojení ke geostacionárním satelitům ve výšce 37 500 km nad zemí, což umožňuje odeslat zprávu nebo odeslat SOS, a to i v oblastech bez pokrytí mobilním signálem.

Nejodolnější telefon Cat S75 je vyroben tak, aby přežil. Je testován na extrémní podmínky opakovanými pády na ocelové plechy z výšky až 1,8 metru a je odolný prachu, písku a nečistotám. Je vodotěsný, testován do hloubky pět metrů a je schopen zvládnout i tlak vysokotlaké vodní trysky (odolnost IP68 a IP69K). Cat S75 byl také podroben přísnému testování Mil-Spec 810H, které zajišťuje, že telefon přežije extrémní teploty, vysokou vlhkost, podmínky slané mlhy, vibrace i pády.

Navzdory svým nadměrně odolným vlastnostem a 6,6palcovému displeji (FHD+ 120Hz obnovovací frekvence a poměr stran 20:9) je Cat S75 tenký a velmi kompaktní. Baterie s kapacitou 5000 mAh poskytuje až dva dny energie, telefon podporuje 15W rychlé nabíjení a bezdrátového nabíjení Qi. Je poháněn osmijádrovým 2,2 GHz procesorem MediaTek Dimensity 930, 6 GB RAM a 128 GB úložiště, které lze rozšířit pomocí MicroSD karty. Disponuje třemi fotoaparáty (50MP hlavní snímač, 8MP širokoúhlý snímač, 2MP makro snímač) s podvodním režimem na zadní straně a 8MP přední kamerou. Cat S75 je uváděn na Android 12 a dostane dvě aktualizace systému a pět let bezpečnostních záplat.

Cat S75 s Bullitt Satellite Messenger poskytuje nepřerušitelné spojení kdykoli se ocitnete na okraji pokrytí signálem. Je vždy připojen, takže nabízí vyšší produktivitu i ve vzdálených oblastech bez signálu. Bullitt Satellite Messenger je první satelitní NTN založená na standardech 3GPP neboli „direct-to-satellite“ messaging služba pro mobilní telefony. Cat S75 využívá čip MediaTek NTN a Bullitt Satellite Messenger pro přístup k síti geostacionárních satelitů, jež poskytují nepřetržité mezinárodní pokrytí.

Odesílání a přijímání zpráv nebo odesílání SOS žádosti o pomoc přes satelit vyžaduje předplatné a zařízení podporující NTN. Ale kdokoli, na jakémkoli telefonu, může přijmout zprávu od někoho, kdo používá službu Bullitt Satellite Messenger. Dostanou ji jako SMS a mohou odpovědět po stažení bezplatné verze aplikace Bullitt Satellite Messenger pro iOS nebo Android.

Cat S75 je nyní k dispozici k předobjednání u vybraných operátorů a prodejců v celé oblasti EMEA. Cena v České republice začíná na 14.999 korunách včetně tříměsíční bezplatné zkušební verze tarifu Bullitt Satellite Messenger Essentials zahrnující až 30 zpráv prostřednictvím satelitní komunikace za měsíc.

Zveřejněno: 28. 02. 2023