Neonově zelený telefon oslní svým výkonem

Společnost realme uvedla na trh další vlajkovou loď – smartphone Realme GT NEO 2. Běží na procesoru Snapdragon 870, má extrémně výkonný chladící systém, ultra vysokou obnovovací frekvenci obrazovky a masivní výdrž baterie.

Telefon spadá do vyšší střední třídy a má ambice oslovit i náročnější zákazníky. Je poháněn mobilní platformou Snapdragon 870, díky které funguje bleskově a naprosto bezproblémově. Ani jednou se nám při testování tohoto smartphonů nestalo, že by se jakkoliv zaseknul. Tato novinka má navíc nejvýkonnější chladicí systém VC Cooling Plus v Evropě s parní komorou z nerezové oceli.

Kladné body zaslouží i za AMOLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz a rozměry 6,63 palce. Někomu by se mohl přístroj zdát trochu větší, ale do ruky padne dobře a hezky se drží. Na hraní her, sledování videí a surfování po internetu je ideální.

Realme GT Neo 2 využívá super rychlého nabíjení 65 W. Baterii s kapacitou 5000 mAh jsme podrobili zatěžkávací zkoušce v podobě intenzivního využívání v průběhu celého dne a pohodlně obstála. Pokud zařízení nedáváte tak úplně do těla, vydrží v provozu na jedno nabití i dva dny.

Model je koncipovaný jako herní telefon. Přesto se dočkáme poměrně slušného fotoaparátu. Potěší 64 Mpx objektiv, umělá inteligence i dvojnásobný digitální zoom. V redakci nás zaujaly také speciální filtry, které snímkům dodají tu pravou atmosféru.

Realme si vždy dává záležet na designu svých výrobků a jinak tomu nebylo ani u této novinky. Telefon můžete pořídit ve třech barevných provedeních – ikonické neonově zelené, elegantní černé nebo stylové neonově modré. 

Na výběr máte ze dvou konfigurací – menší variantu 128 + 8 GB, kterou seženete v modrém nebo černém provedení od 10 499 korun a větší 12 + 256 GB dostupnou v černé a atraktivní zelené od 12 999 korun.

Zveřejněno: 06. 12. 2021