Netatmo uvádí na trh chytré ovládání klimatizací

Společnost Netamo rozšiřuje portfolio svých produktů zaměřených na chytré vytápění domácností. Inteligentní ovládání umožňuje svým uživatelům ovládat klimatizace nebo tepelná čerpadla (vzduch-vzduch). Vyznačuje se mimo jiné snadnou instalací i použitím. Během horkých dnů tak zajistí příjemnou vnitřní teplotu a současně pomáhá snížit spotřebu energií.

Jedinečný párovací mechanismus zajišťuje kompatibilitu Netatmo ovládání se všemi klimatizacemi či čerpadly, které využívají infračervené ovládání s displejem zobrazujícím nastavení. Díky všesměrovému paprsku jej lze umístit kamkoliv v místnosti a jednoduše se během pár minut připojit bez potřeby složité instalace.

Kompatibilitu klimatizace nebo tepelného čerpadla lze ověřit na: check.netatmo.com.

Ovládání teploty pod palcem, ať už jste kdekoliv

Inteligentní ovládání umožňuje během několika minut nastavit plán chlazení či topení v zavilosti na konkrétních zvyklostech uživatele. Pomocí smartphonu lze v aplikaci Home+ Control upravit teplotu a nastavení klimatizace. Pokud neplánovaně přijdete domů dřív, je možné zapnout klimatizaci ještě před vaším příchodem. Pro větší pohodlí lze Netatmo ovládání nastavovat i pomocí hlasu díky kompatibilitě s různými asistenty a systémy, jako jsou Google Home, Alexa nebo Apple Home.

Chlazení i topení kdykoliv je třeba

Potřebujete v létě zchladit jen jednu místnost mezi 14. a 16. hodinou? Chcete mít navečer příjemnou teplotu v ložnici? Nebo naopak v zimě vyhřát domov, než se děti vrátí ze školy a vy z práce? Díky odpovědím na tyto otázky vám inteligentní ovládání navrhne týdenní plán ochlazování či vytápění podle zvyklostí členů vaší rodiny. Naprogramování klimatizace či čerpadla podle běžné domácí rutiny umožňuje snížení nákladů za energie, aniž byste se vzdali svého pohodlí.

Pro podrobnější správu spotřeby energie má Netatmo ovládání zabudovanou funkci geolokace „Eco-Assist“. Ta vypíná všechna zařízení, jakmile uživatel odejde z domu, a zase je zapíná při jeho návratu.

Analýza pohodlí v interiéru

Inteligentní ovládání sleduje také kvalitu vnitřního prostředí pomocí teplotních a vlhkostních čidel. Tyto informace jsou pro uživatele dostupné v reálném čase a současně dlouhodobě uchovávané, což umožňuje zefektivňovat nastavení systému a zvýšení komfortu. 

Cena a dostupnost: Inteligentní ovládání klimatizací je dostupné na e-shopu Netatmo a dalších za 2.999 korun nebo v dvojbalení za 4.999 korun.

Zveřejněno: 22. 05. 2023