Nová Neo-QLED 8K TV od Samsungu není z laciného kraje

Jihokorejský Samsung představil novou 8K „Neo-QLED“ televizi, která disponuje nejnovějšími technologiemi, ale také brutálně vysokou cenovkou.

Nová televize s úhlopříčkou 98 palců má cenu stanovenou na 38.100 amerických dolarech. Což znamená, že našinec by si na ni mohl vzít druhou hypotéku. Tato částka totiž při aktuálním středním kurzu činí přibližně 844 tisíc českých korun.

Zatím není jasné, kdy bude tato televize na jednotlivých trzích dostupná, ale počátkem září se v Berlíně koná IFA 2023, veletrh, na kterém by mohlo být všechno jasné. Zatím víme třeba to, že pro svoji novou 8K televizi využívá Samsung LCD panel od čínské CSOT, což je divize firmy TCL.

Nová televize od Samsungu s modelovým označením QN990C disponuje mini LED podsvícením s několika tisíci lokálními ztmavovacími zónami. Co se týče zvuku, spoléhá tato televize na 6.4.4kanálový, 120wattový zvukový systém s podporou Dolby Atmos. Co se týče designu, využívá Samsung u této televize stejně jako u mnohých dalších novinek tzv. Infinity One design, tedy ultratenké provedení.

Zveřejněno: 09. 08. 2023