Nová OLED TV LG G3 je jasnější než QD-OLED

Jihokorejská LG představila ještě v předstihu před veletrhem CES 2023 svoji řadu OLED televizí pro rok 2023. Jedna z nich dost vyniká jasem.

Sám výrobce tvrdí, že jeho nová televize G3 dokáže být o 70 procent jasnější než „tradiční OLED televize“. Portál FlatpanelsHD uvádí, že maximální jas by u tohoto modelu mohl dosahovat až 2000 nitů v obrazovém módu Vivid (tzv. „živý režim“). Přitom už 1000 nitů se v dnešní době považuje za slušný výkon.

Web Forbes zase píše, že tohoto jasu může LG dosáhnout díky nové technologii Micro Lens Array (MLA), která má základ ve vrstvě, jež je tvořena množstvím drobných čoček. Ty dokážou lépe směřovat světlo z OLED diod panelu televizoru – a výsledkem je právě jasnější obraz.

O výše uvedených novinkách sice víme, že se chystají, ale zatím netušíme, jaké konkrétní specifikace budou mít a jak moc se budou lišit od svých předchůdců. Předpokládáme, že vše podstatné se dozvíme v průběhu CES 2023. Kromě modelu G3 se můžeme těšit ještě na televizory LG A3, B3, C3 a Z3.

Zveřejněno: 05. 01. 2023