Nové 4K monitory Samsung mají integrované streamovací aplikace

Samsung představuje nové barevné (tedy designově) 4K monitory, které mají integrované streamovací aplikace a také vestavěnou kameru.

4K monitory řady M8 mají úhlopříčku 32 palců a jsou k dispozici ve čtyřech různých barevných provedeních. Ani jinak nejde o úplně tradiční monitory, neboť jejich součástí jsou různé streamovací služby včetně Netflixu, Amazon Prime Video, Disney+ a Apple TV. Signál přichází přes Wi-Fi, a to aniž byste monitor museli připojit k PC nebo televizoru.

Inovovaná řada M8 je o tři čtvrtiny tenčí (s tloušťkou cca 11,4 mm) než její předchůdci a disponuje designem s plochými zády. K dispozici je v bílém, růžovém, modrém a zeleném provedení. Kamera, která je součástí balení, nabízí rozlišení Full HD 1080p.

Mimo chytrých funkcí se ale jedná o vcelku konvenční LCD monitory s VA LCD panelem a obnovovací frekvencí 60 Hz. Maximální jas činí 400 nitů a doba odezvy je 4 ms. Na papíře tyhle monitory sice podporují HDR10+, ale nedisponují hardwarem, který by uměl dodat HDR obraz.

Zveřejněno: 30. 03. 2022