Nové televize Toshiba Fire TV s lokálním vypínáním pixelů

Společnost Toshiba vypustila novou řadu televizí série M, které jsou vybaveny rozlišením 4K, úhlopříčkami 55 až 75 palců a také platformou Amazon Fire TV.

Jedná se o televizory střední třídy, které kromě 4K rozlišení přinesou také LCD panely s obnovovací frekvencí 120 Hz. Už nyní je lze koupit ve Spojených státech, dostupnost v Evropě zatím neznáme. Každopádně za svoje peníze dostanete například také lokální vypínání pixelů (local dimming) pro lepší kontrast a vylepšené možnosti ovládání podsvícení.

Po obrazové stránce se ještě dočkáme podpory HDR 10, Dolby Vision nebo Dolby Atmos. Po stránce konektivity zase dostaneme čtveřici portů HDMI 2.0 s podporou jednoho zpětně kompatibilního HDMI 2.1 (ať už to znamená cokoliv). Taktéž je tu ALLM pro automatické přepínání do herního režimu (Game Mode), jestliže tedy disponujete kompatibilní herní konzolí.

Jak již bylo řečeno, běží televizory na platformě Amazon Fire TV a tedy je k dispozici i hlasové ovládání přes Alexu. Pokud tuhle funkci nepreferujete, můžete integrovaný mikrofon, který je pro ni určený, klidně deaktivovat. Plus je zde ještě podpora AirPlay 2.

Zveřejněno: 08. 12. 2021