Nový bezdrátový router Mercusys je základem stabilní sítě

Mercusys uvedl na trh novinku v podobě bezdrátového routeru Mercusys MR30G, který umožňuje vytvoření stabilní bezdrátové sítě v domácnosti či kanceláři.

Maximální rychlost přenosu dat činí v tomto případě 1,2 Gbit/s, z toho ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz jde o 300 Mbit/s, v pásmu 5 GHz pak o 867 Mbit/s. Obě pásma přitom dokážou fungovat současně.

Rychlost a stabilitu signálu posiluje také čtveřice externích antén s technologií Beamforming, což je v překladu modelování paprsku a slouží to k efektivnějšímu přenosu dat k danému koncovému zařízení.

Připojit jednotlivá koncová zařízení můžete samozřejmě i po kabelu, a to díky plně gigabitovým portům, jimiž tenhle router oplývá. K síti tak lze připojit všechna zařízení, která nemůžete nebo nechcete připojovat přes Wi-Fi. Takže třeba televizory, herní konzole nebo stolní počítače.

Domácí síť si pak snadno nakonfigurujete přes intuitivní webové rozhraní, v jehož rámci je kromě možnosti nastavení SSID a hesla možné také nastavení rodičovské kontroly, samostatné sítě pro hosty nebo QoS (Quality of Service čili řízení síťového provozu).

Zveřejněno: 19. 10. 2021