Nový flash disk Kingston DataTraveler označuje výrobce za přelomový

Společnost Kingston Digital uvedla na trh nový flash disk DataTraveler Max, který sama označuje za přelomový. Jde o totiž jeden z nejrychlejších USB flash disků na trhu a vůbec první svého druhu.

Vysoce výkonný USB disk disponuje konektorem USB typu C a hlavně podporou nejnovějšího standardu USB 3.2 Gen2. Díky tomu může dosahovat rekordních rychlostí přenosu dat, a to až 1000 MB/s při čtení a 900 MB/s při zápisu.

Jednoduše přenosný a použitelný disk je vybavený zvláštním rýhovaným ochranným krytem konektoru, který je možné jediným pohybem snadno vysunout. Ohromná kapacita disku může dosahovat až 1 TB, což dostačuje i pro 4K/8K videa nebo hudbu v té nejvyšší kvalitě. A protože DataTraveler je už podle názvu určený pro cestující uživatele, nesmí chybět ani poutko pro uchycení do kroužku na klíče či LED indikátor stavu.

USB flash disk Kingston DataTraveler Max USB 3.2 Gen 2 zakoupíte na českém trhu v kapacitách 256 GB až 1 TB. Bez ohledu na kapacitu na něj navíc standardně dostanete nestandardně dlouhou záruku, a to pět let s bezplatnou technickou podporou.

Zveřejněno: 07. 09. 2021