Nový gramofon Cambridge Audio je tu

Společnost Cambridge Audio oficiálně uvedla na trh gramofon Alva TT V2. Jedná se o model s podporou aptX HD Bluetooth, který byl představen na CES 2022.

Aktualizovaný gramofon slibuje podle výrobce „to nejlepší“ z analogového a digitálního světa. Dokáže přehrávat desky v rámci Hi-Fi systému a současně je například bezdrátově streamovat do Bluetooth sluchátek nebo reproduktorů v kvalitě do aptX HD (24 bit/48 Hz).

Originál, tedy Alva TT V1, byl představen v roce 2019. V2 oproti němu disponuje novým raménkem s odnímatelnou přenoskou, což usnadňuje případný upgrade. Novinkou je také přepínatelný předzesilovač, který staví na technologii Alva Duo, či možnost vypnout technologii Bluetooth ve chvíli, kdy přehráváte hudbu v čistě analogovém režimu.

Gramofon Cambridge Audio Alva TT V1 není úplně levná záležitost – v obchodech ho koupíte za 1.999 amerických dolarů, tedy v přepočtu nějakých 45 tisíc korun. Na CES 2022 však byl uveden i jeden cenově dostupnější gramofon, a to Cambridge Audio Alva ST.

Zveřejněno: 22. 04. 2022