Nový GT NEO 3 s designovým závodním pruhem představí Realme v Číně 22. března

Štika mezi výrobci mobilního příslušenství a přístrojů, Realme, oznámila, že 22. března představí v Číně nový model GT NEO 3. Ten bude mít nejrychlejší nabíjení na světě díky nové technologii o výkonu 150 W. GT Neo 3 je opět designově povedený. I tentokrát se tvůrci inspirovali závodními auty Gran Turismo a na počest automobilové legendy telefon ozdobili závodním pruhem.

Telefon realme GT NEO 3 je vybavený technologií UltraDart Charging Architecture (UDCA), která byla poprvé představená na MWC 2022. UDCA, je novou platformou, která podporuje ultrarychlé nabíjení o výkonu 100–200 W a dokáže naplnit kapacitu baterie na 50 % za 5 minut!

Tento telefon je zároveň jedním z prvních chytrých telefonů, který má čip Dimensity 8100 Mobile Platform od MediaTeku. Ten nabízí vysoký výkon hodný vlajkové lodi. Jde o čip vyrobený 5nm technologií s osmi jádry, čtyřmi jádry Cortex-A78 CPU taktovaných na 2,85 GHz a čtyřmi jádry Cortex-A55 CPU taktovaných na 2,0 GHz.

Nejrychleji rostoucí značka 5G smartphonů na světě

Podle nejnovějších dat Counterpoint Research vzrostly dodávky realme 5G nejvíce ze všech značek chytrých telefonů, a to s meziročně o 165 % ve čtvrtém čtvrtletí 2021. Tento rychlý vzrůst byl ovlivněný expanzí firmy do zemí západní Evropy jako jsou například Itálie, Španělsko, Francie, Velká Británie a Švýcarsko.

Aby si Realme udrželo pozici nejrychleji rostoucí značky chytrých telefonů, představilo už letos novinky z prémiové řady GT 2 a špičkové telefony střední kategorie ze série 9 Pro. Určitě není žádným překvapením, že do Evropy za nimi brzy vyrazí i realme GT NEO 3.

Zveřejněno: 17. 03. 2022