Nový mikrofon Audyssey je na profesionální úrovni

Společnost Audyssey představila ACM1-X, speciálně kalibrovaný mikrofon, který je navržený tak, aby spolupracoval s jejím softwarem MultEQ-X.

Tento software je určený k prostorové korekci a v kombinaci s mikrofonem ACM1-X uživatelům umožňuje podnikat opatření, díky kterým může být mikrofon srovnatelný s referenčními mikrofony 1. třídy (Class 1).

Class 1 označuje mikrofony profesionální třídy, které jsou naprosto přesné. V porovnání s mikrofony „všeobecné úrovně“ Class 2 mají mikrofony Class 1 širší úrovně tolerance nejnižších a nejvyšších oblastech frekvenčního spektra, což znamená, že jsou celkově přesnější.

Každý jeden mikrofon Audysssey ACM1-X je individuálně kalibrovaný v laboratořích Audyssey v Los Angeles a následně dostane sériové číslo a svůj vlastní jedinečný kalibrační soubor. Uživatelé softwaru MultEQ-X se následně mohou přihlásit do softwaru a následně přidat nový mikrofon zapsáním sériového čísla mikrofonu. Následně je stažený kalibrační soubor mikrofonu a je spárovaný s aplikací uživatele.

Zveřejněno: 21. 03. 2022