Nový NAS od QNAP má i osmijádrový procesor

Společnost QNAP přináší šestipozicové NAS zařízení TVS-675, které je vybavené mimo jiné osmijádrovým procesorem x86 Zhaoxin KaiXian KK-U6580 na frekvenci 2,5 GHz.

Dále disponuje 8 GB paměti DDR4 RAM, kterou je možné rozšířit až na 64 GB (2× 32 GB), či akcelerací šifrování AES-NI. Součástí jsou také dva integrované porty RJ45 2,5 GbE, jež díky funkci Slučování portů zvládnou rychlost přenosu dat až do 5 Gb/s. Díky tomu lze NAS využívat i pro aplikace, které jsou o něco náročnější na šířku pásma.

Pro optimální I/O a snížení latence lze ještě provést konfiguraci SSD cache s využitím dvojice integrovaných slotů M.2 2280 SSD. SSD lze dokoupit samostatně, k dispozici je podpora PCIe NVM Gen 3 SSD nebo SATA 6 Gb/s SSD.

QNAP NAS TVS-675 navíc může kromě tradičního operačního systému QTS využívat i platformu QuTS hero, která funguje na bázi ZFS. To znamená například komplexní integritu dat, redukci dat a další funkce, jež jsou vhodné pro ty uživatele, kteří preferují spolehlivost dat před výkonem.

Zveřejněno: 06. 09. 2021