Nový router Mercusys staví na Wi-Fi 6

Nový dvoupásmový Wi-Fi router Mercusys MR70X je postavený na nejnovějším bezdrátovém standardu Wi-Fi 6 (802.11ax), díky kterému dosahuje přenosové rychlosti až 1,8 Gb/s.

Z této rychlosti nabízí ve frekvenčním pásmu 5 GHz až 1201 Mb/s a v pásmu 2,4 GHz až 574 Mb/s, a to souběžně. Díky podporovaným technologiím OFDMA a MU-MIMO může simultánní plnohodnotný přenos probíhat mezi routerem a více koncovými zařízeními, čímž se zvyšuje celková efektivita sítě.

Stabilitu a šířku pokrytí rozšiřuje i čtveřice externích antén, které se mohou chlubit vysokým ziskem i podporou technologie Beamforming (modelování paprsku). K dispozici jsou i gigabitové porty pro připojení po kabelu u zařízení, která nechcete nebo nemůžete připojovat bezdrátově. Rozšířit kabelovou síť pomocí bezdrátové sítě pak můžete s využitím režimu přístupového bodu.

Vyšší bezpečnost Wi-Fi sítě pak zajišťuje podpora nejnovějšího šifrovacího standardu WPA3. A nakonec třeba zmínit ještě funkci Smart Connect, která spojuje dvě pásma do jednoho a koncovým zařízením tak umožňuje inteligentní volbu nejlepšího aktuálně dostupného pásma se silnějším signálem i vyšší rychlostí.

Zveřejněno: 01. 12. 2021