Nový Wi-Fi router TP-Link nabízí streamování i 8K videa

Chtěli byste streamovat video ve vysokém rozlišení, a ještě k tomu bez sekání? S routerem TP-Link Archer AX72 vám nebude činit problém ani 8K video.

Novinka přirozeně podporuje standard Wi-Fi 6 (802.11ax) a dosahuje kombinované rychlosti přenosu dat až 5400 Mbit/s. Wi-Fi 6 znamená nejen vyšší rychlost, ale i stabilitu, a v kombinaci s dalšími použitými technologiemi i možnost připojení více zařízení najednou bez kompromisů v rychlosti. Už tak vůbec nebudete muset řešit, jestli odpojit potomka ve vedlejším pokoji od online hry ve chvíli, kdy čekáte důležitou firemní videokonferenci.

Vyšší rychlost a stabilitu zajišťují například technologie HE160, výkonný modul FEM či šestice externích antén s technologií Beamforming, což je modelování paprsku pro vyšší efektivitu spojení s koncovými zařízeními. Signál díky tomu jednoduše řečeno nebloudí po místnosti, ale propojí přímo router například se smartphonem.

Router je poháněný účinným 64bitovým procesorem Qualcomm nové generace, který umožňuje pohotové zpracování dat a díky tomu umí také snížit latenci v rámci sítě. Vysokorychlostní paměť pak byla vyrobena 14nm výrobním procesem.

Zveřejněno: 26. 10. 2021