Nový způsob ověřovaní plateb u ČSOB

ČSOB připravila pro své klienty nový způsob ověřování při platbách prostřednictvím platební karty na internetu. Nová technologie bude podle několika bezpečnostních kritérií vyhodnocovat každou transakci, a dle její rizikovosti následně rozhodne o způsobu bezpečnostního ověření.

Klienti ČSOB již nebudou muset ve všech případech při platbě platební kartou online zadávat SMS kód či ověřit transakci prostřednictvím Smart klíče. Nová technologie RBA – Risk Based Authentication vyhodnocuje rizikovost jednotlivých transakcí a dle vyhodnocení transakce zvolí bezpečnostní ověření.

„Nový způsob ověřování transakcí je maximálně bezpečný, a navíc zjednoduší našim klientům způsob placení prostřednictvím platební karty na internetu,“ dodává k nové technologii Michaela Lhotková, výkonná ředitelka ČSOB pro platební řešení a inovace.

Klienti ČSOB se s touto novinkou budou moci setkat při placení online již v průběhu ledna.

Bezpečnost na prvním místě

Klienti ČSOB pro platby na internetu budou od stejného období také využívat ČSOB Smart klíč – bezpečnostní aplikaci, která potvrzuje platební požadavky klienta, například při přihlášení do Internetového bankovnictví. Nebude tak nutné přepisovat SMS kódy, vše vyřeší aplikace.

 

Zveřejněno: 21. 12. 2020