Philips Sound představuje novou bezdrátovou AV platformu Philips Fidelio

Společnost Philips Sound představila tři nové produkty, které se jako první stávají součástí nové AV platformy Fidelio. Prémiový soundbar, subwoofer a satelitní reproduktor přinášejí špičkový výkon a nepřehlédnutelný design řady Fidelio do oblasti vysoce kvalitních audio systémů.

Základem bezdrátové AV platformy Philips Fidelio je patentovaná technologie DTS Play-Fi. Systém typu multiroom se snadno ovládá prostřednictvím aplikace a nabízí snadné propojení kompatibilních televizorů, mobilních zařízení, soundbarů a reproduktorů.

Nová řada Philips Fidelio funguje jako inteligentní ekosystém, který sám rozpozná, když se jednotlivá zařízení vzájemně propojí: ať už se jedná o připojení soundbaru Philips Fidelio FB1 k subwooferu Philips Fidelio FW1, nastavení reproduktoru Philips Fidelio FS1 jako zadního kanálu nebo třeba stereo párování dvou reproduktorů Philips Fidelio FS1. Ať je scénář jakýkoliv, systém se stará o nejlepší možný audio zážitek.

Soundbar Philips Fidelio FB1: zvukový výkon, který obemkne místnost

Philips Fidelio FB1 je diskrétní, štíhlý 7.1.2kanálový soundbar navržený jako doplněk k nejnovějším minimalistickým bezrámečkovým televizorům vyšší třídy. Celkem 15 měničů spolu s výkonem 310 W (RMS) zajistí působivý zvukový výkon, který vyplní celou místnost.

Philips Fidelio FB1 má jednotlivé LCR sekce rozdělené do samostatných krytů. Toto uspořádání minimalizuje přeslechy a zajišťuje vynikající rozlišení a čistotu zvuku. Každý z kanálů LCR navíc disponuje dvojicí středotónových měničů, které jsou umístěné po obou stranách výškového reproduktoru v klasickém uspořádání D'Appolito, což přináší lepší integraci zvuku středního a vysokého rozsahu. Pro přesvědčivý prostorový zvuk jsou tu dva boční měniče, vylepšení přinášejí i dva speciální výškové měniče Dolby Atmos v horní části zařízení, po obou stranách speciální basové skříně se dvěma subwoofery.

Vysoce kvalitní provedení charakterizuje obložení zkoseného okraje soundbaru kůží Muirhead a akusticky transparentní kovovou mřížku, což perfektně doplňuje prémiové modely televizorů Philips.

Bezdrátový subwoofer Philips Fidelio FW1: prvotřídní zvuk a provedení

Bezdrátový subwoofer Fidelio FW1 disponuje velkým 8" basovým reproduktorem směřujícím dolů, po stranách ho doplňují dva velké pasivní zářiče umístěné „zády k sobě“ a výkonný 200W (RMS) zesilovač. Hluboké a detailní basy jsou ideální pro sledování filmů i poslech hudby. I zde design kombinuje kůže Muirhead. Dále pak dřevo, horní deska je z broušeného hliníku.

Bezdrátový reproduktor Fidelio FS1: prémiový designový reproduktor

Bezdrátový reproduktor Fidelio FS1 je všestranný třípásmový reproduktor s flexibilní konstrukcí. Díky tomu jej lze využít nejen jako samostatnou jednotku, ale i jako stereofonní pár či satelitní reproduktory v 7.1.4kanálovém systému se soundbarem FB1 a subwooferem FW1.

Konstrukci tvoří výškový reproduktor s předním vyzařováním, úhlové středotónové jednotky s vyzařováním směrem vzhůru a basový reproduktor směrovaný dolů. Ten je ukryt ve vlastní, vyhrazené části skříně. Basový výkon posilují dva pasivní zářiče. Předávaný výkon je 60 W (RMS).

Model Fidelio FS1 vypadá perfektně jako solitér i jako součást AV systému Fidelio. S ním jej spojuje prémiový design: kombinace kůže Muirhead a kovu. Audiovizuální požitek dotvářejí vestavěná LED světla, což umocní efekt Ambilight televizorů Philips.

Zveřejněno: 11. 02. 2022