Podvodníci už to zase zkoušejí – tentokrát s Netflixem

Pokud vám na e-mail přijde informace od Netflixu o neuskutečněné platbě předplatného, raději si dvakrát zkontrolujte, od koho vám daná zpráva přišla!

Majitelé účtů na Netflixu by měli zpozornět – i českými e-maily se totiž šíří falešná zpráva, která nabádá k opětovnému zaplacení předplatného poté, co první platba, která měla předplatné prodloužit, neproběhla správně. Jenže pokud kliknete na tlačítko „zopakovat platbu“ či „Retry Payment“, dostanete se na falešné stránky, které po vás nejspíš budou chtít údaje o platební kartě.

Tyto údaje nikam nezadávejte, pokud si nebudete stoprocentně jisti, že se skutečně nacházíte na webu Netflixu! Případně jiného poskytovatele služeb předplatného – je totiž velice pravděpodobné, že se podvodníci nebudou omezovat pouze na největšího poskytovatele streamovacích služeb.

V konkrétním zmapovanému případě byly některé oficiálně se tvářící odkazy přesměrovány na web nacházející se na běloruské doméně. Stránka pro zadání údajů k platební bráně však byla lokalizována na doméně australské.

Zveřejněno: 24. 04. 2023