Praxe: Vybíráme operační paměť pro PC

Jednou z cest, jak vyzrát na pomalé PC, je upgrade operační paměti. Obzvláště hráčům her dnes kapacita 8 GB RAM už dávno stačit nebude. Nechcete-li si pořizovat kompletní nové herní PC, můžete si k výkonu pomoci právě jejím navýšením. Dosáhnete tak rychlejšího načítání programů i aplikací náročných na výkon a budete moci provádět několik složitých operací zároveň bez znatelných omezení.

Operační paměti značky Crucial od populárního výrobce Micron jsou aktuálně jedním z nejdostupnějších způsobů, jak RAM upgradovat. Proto jsme se zaměřili na opravdu velkorysou paměť technologie DDR5 s frekvencí 4800 MHz a kapacitou 32 GB.

DDR5 32 GB pack – ověřená spolehlivost, které lze důvěřovat

Americká značka Crucial patří v současnosti mezi nejznámější výrobce SSD disků a dalších komponentů za přijatelné ceny. Kit DDR5 32 GB je na trhu již několik měsíců, ale většina značek stále nemá v obchodech paměťové soupravy s tak vysokou kapacitou.

Velkým benefitem tohoto kitu jsou čipy paměťových modulů, které jsou vybaveny ECC ochranou, jenž umožňuje opravu a detekci chyb, a výrazně tak zlepšuje spolehlivost a stabilitu i při vysokých frekvencích.

Ve srovnání s předchozí generací paměťových souprav typu DDR4 tento model disponuje rychlejšími časy načítání a přenosem souborů. Při spuštění počítače dokáže Crucial DDR5 přenést o 50 % více dat než DDR4. Další výhodou je skutečnost, že je Crucial DDR5 optimalizován pro zvýšený výkon a multitasking nejen během testování, ale také v reálných podmínkách.

Otevírání prohlížeče, dalších karet či přepínání mezi jednotlivými aplikacemi je mnohem rychlejší. Crucial DDR5 disponuje inovací pro stabilní výkon prostřednictvím 32bitového kanálu na jeden modul. Zároveň jej výrobce navrhl tak, aby si zachoval stejnou spolehlivost jako předchozí generace, což potvrzuje desetiletá garance.

Verdikt

Crucial DDR5 32 GB je solidní paměťovou soupravou, která neohrozí váš rozpočet. Z vašeho PC ale vymáčkne to nejlepší. V kombinaci s optimálním SSD úložištěm již nebudete zažívat čekání na spuštění programů ani jiné zbytečné a frustrující prostoje.

Výhody DDR5 32 GB

·                    Rychlejší čas načítání a přenos souborů

·                    Stabilní a optimální výkon v reálných podmínkách

·                    Vyšší frekvence

·                    Nižší pracovní napětí /1,1V/

·                    Přijatelná cena v porovnání s jinými výrobci

·                    Vysoká kapacita operační paměti

·                    Poměrně jednoduchá instalace

Zveřejněno: 28. 11. 2022