Přenosné osobní kino od Sony si dáte na krk

Domácí kino může mít různé podoby – od sestav zabírajících všechny kouty místnosti přes kompaktní soundbary pod televizí či projektorem... Až po zajímavé řešení od Sony, které tak trochu připomíná límec.

Novinka využívá unikátní technologii 360 Spatial Sound Personalizer, vyvinutý Sony. Název nese Sony SRS-NS7 a v kombinaci s bezdrátovým vysílačem WLA-NS7 umožňuje uživateli, aby si užil pohlcující zvuk nikoliv tedy domácího, ale spíše tentokrát osobního kina.

Kromě výše uvedeného vysílače spolupracuje SRS-NS7 i s televizory Bravia XR a právě v kombinaci s nimi funguje tak, že kolem vás vytvoří ideální uspořádání virtuálních reproduktorů Dolby Atmos. Televizi zároveň můžete mít před sebou, a přitom se klidně pohybovat po místnosti, třeba u sledování seriálu vařit nebo vytírat podlahu. A reproduktor si ponesete s sebou, takže žádné zkreslení zvuku nehrozí.

V kombinaci se smartphonem pak osobní kino Sony SRS-NS7 umožňuje poslech hudby v kvalitě 360 Reality Audio, což znamená, že i doma můžete mít pocit, jako byste se právě nacházeli na koncertě. A samozřejmostí je i možnost využívání některých streamovacích hudebních služeb.

Zveřejněno: 08. 10. 2021