Přenosný reprák od Transparent poslouží i jako lucernička

Švédská společnost Transparent u nás příliš známa není, ale zajímat by nás mohla mimo jiné svým originálním pojetím některých produktů.

Zatím posledním v její nabídce je přenosný Bluetooth reproduktor s designem lucerničky a příznačným názvem The Light Speaker neboli „světelný reproduktor“. Novinka je vybavena odnímatelným držákem a má jistou úroveň ochrany proti prachu a vodě na úrovni IPX2, což znamená, že dokáže přežít například lehký deštík.

Tělo přístroje je vyrobeno z hliníku a borosilikátového skla a vespod se nachází světelný zdroj, který dokáže blikat do rytmu vaší hudby. Nastavit si můžete i jas, a to podle toho, pro jaké účely se světlo chystáte využít.

Samotný reproduktor disponuje 2,5palcovým měničem s plným tonálním rozsahem plus extra třípalcovým pasivním zářičem, jenž podle výrobce dokáže vyluzovat všesměrový zvuk. Baterie zařízení vydrží na jedno nabití až 12 hodin při 50procentní hlasitosti a jasu, nabíjení pak probíhá skrze USB typu C.

Dostupnost zařízení na českém trhu známa není, nicméně web výrobce uvádí možnost celosvětové dodávky, přičemž Transparent The Light Speaker zde stojí 300 eur (necelých 8 tisíc korun).

Zveřejněno: 03. 11. 2021