Připojte se rychle a stabilně s mesh systémem

Mesh systémy jsou s námi už nějakou dobu jakožto alternativy ke klasickým routerům v kombinaci s jednotlivými přístupovými body, ale díky podpoře Wi-Fi 6 můžou přinést ještě další přidanou hodnotu.

Pokud si doma (případně v kanceláři) implementujete bezdrátovou síť tvořenou meshovým systémem, dočkáte se jednotné a plynulé Wi-Fi s jednotným SSID a heslem, což znamená snadný a „bezešvý“ přechod mezi signálem z jednotlivých koncových bodů, například pokud chodíte po domě, a přitom z mobilu provádíte video hovor.

Mesh systémy už tradičně vyrábí společnost TP-Link, která se v tomto segmentu stihla stát už jedním z lídrů. K dispozici jsou i modely jako TP-Link Deco X20-4G a Deco X20-DSL, které jsou schopny na bezdrátovou síť přetvářet mobilní LTE, respektive VDSL signál. Zejména první řešení se hodí jako skvělé řešení výrazně omezující výpadky sítě tam, kde jsou tyto výpadky zejména nežádoucí.

K novinkám pak patří i klasičtější mesh modely, jen navíc s podporou Wi-Fi 6, třeba sady Deco X68 a Deco X90. Maximální rychlost přenosu dat činí v případě první z nich 3 600 Mbit/s, v případě druhé pak neuvěřitelných 6 600 Mbit/s. K Deco X90 navíc připojíte až 200 koncových zařízení najednou bez kompromisů v rychlosti (u Deco X68 jde o stále slušných 150 koncových zařízení).

Zveřejněno: 31. 08. 2021