Příští rok má na trh přijít nová verze PS5

Už v příštím roce se má na trhu objevit nová verze herní konzole PlayStation 5, která má údajně disponovat i odnímatelnou diskovou jednotkou.

V dnešní době jsou k dispozici hned tři různé varianty šasi pro PS5, označené jako A, B a C, nicméně již brzy přijde další verze s označením D. Tedy brzy – ono to bude přesně za rok, v září 2023. Informoval o tom portál Insider Gaming s tím, že mimo odnímatelný disk bude zbytek hardwaru konzole téměř identický.

Externí a přenosný disk bude ke konzoli možné připnout přes nový port USB typu C na zadním panelu konzol, přičemž tělo samotné konzole díky tomu bude možná tenčí a zároveň i lehčí. Zajímavé je, že podle citované zprávy bude disk designován tak, aby nenarušoval design konzole a „nepůsobil externě“.

Je možné, že nová verze PlayStation 5 si u fanoušků již brzy po svém uvedení vyslouží označení PS5 Slim. Ostatně právě Slim verzi konzole nadšenci do hraní prozatím postrádali. Cena konzole ve variantě D zatím přirozeně nebyla oznámena, nicméně předpokládáme, že cenový rozdíl oproti jiným verzím zas tak výrazný nebude.

Zveřejněno: 23. 09. 2022