První bezdrátová sluchátka ve vysokém rozlišení jsou na světě

Hned tři společnosti se musely spojit, aby společně představily vůbec první bezdrátová sluchátka ve vysokém rozlišení zvuku.

Tato sluchátka, za nimiž stojí konkrétně firmy MQA, PSB Speakers a Sonical, v sobě kombinují bezdrátový přenos zvuku a platformu založenou na „počítači v uchu“. Zařízení bude dostupné počátkem příštího roku pod značkou PSB.

Bezdrátové připojení ve vysoké kvalitě si bere na starosti společnost MQA, která zde využije svůj nejnovější kodek SCL6 – to je úplná novinka, která jako vůbec první dokáže zprostředkovat streamování zvuku ve vysokém rozlišení v takovýchto produktech.

Operační systém přímo ve sluchátkách je zase z dílny start-upu Sonical a jeho oficiální název zní CosmOS. Společnosti stojící za těmito sluchátky ovšem platformu označují jako Headphone 3.0. MQA chce z těchto sluchátek vycházet a nabídnout spotřebitelům celý ekosystém kompatibilních zařízení v tomto duchu. Svému kodeku SCL6 věří a podle všeho z něj chce udělat nový standard pro přehrávání zvuku ve vysokém rozlišení.

Doplňkový obrázek: Pixabay (obrázek připravovaných sluchátek ještě není k dispozici)

Zveřejněno: 01. 03. 2023