První mesh systémy TP-Link mají DSL či LTE modem

Společnost TP-Link se pochlubila dvěma novými mesh systémy řady Deco, které jako vůbec první kombinují Wi-Fi 6 router a mesh systém s VDSL, respektive LTE modemem.

Model Deco X20-DSL je ideální všude tam, kde je potřeba vytvořit bezdrátovou síť Wi-Fi a připojení k internetu se zde realizuje primárně prostřednictvím VDSL linky. Vhodný je i tam, kde je za normálních okolností komplikovaná tvorba rovnoměrného a souvislého bezdrátového signálu. Mesh systém v kombinaci s Wi-Fi 6 přináší maximální rychlost a současně stabilitu připojení i plynulost přechodů mezi jednotlivými přístupovými body.

Dále tu máme Deco X20-4G (na úvodním obrázku), což je v podstatě obdoba výše uvedeného. Rozdíl však spočívá v tom, že zdrojovým připojením je datová síť mobilního operátora (4G LTE). Mesh systém využívá datovou SIM kartu a v místech, kde neexistuje LTE připojení, je zpětně kompatibilní i se starším standardem 3G. Bezdrátový signál tímto způsobem jednoduše dostanete třeba na chalupy, chaty či na farmy, na kterých byste se jinak na internet dostávali jen těžko.

Zveřejněno: 13. 08. 2021