První QD OLED monitor Dell Alienware bude uveden na jaře

První QD OLED monitor herní značky Dell Alienware – a nejspíš i vůbec první QD OLED monitor jakékoliv značky – bude uveden na jaře za 1.299 dolarů (cca 28 tisíc korun).

První nahlédnutí na QD OLED televizory a QD OLED monitory bylo veřejnosti umožněno začátkem letošního ledna na veletrhu CES 2022, ale žádný konkrétní model na trh zatím uveden nebyl.

QD OLED je nový typ displejového panelu, který využívá modré OLED s konvertory kvantových teček na zelené a červené spektrum. Díky tomuto řešení mohou zobrazované barvy získat viditelně vyšší nasycení než například WOLED panel od LG Display, který známe třeba z OLED televizorů.

Dell potvrdil i výše uvedenou cenu a to, že jeho novinka přijde na trh v průběhu letošního jara. Cena je nižší, než se původně očekávalo, a vzhledem k tomu, že půjde o maloobchodní cenu prémiové herní značky, budou QD OLED monitory možná celkově levnější, než jsme předpokládali. Proto nebudou muset být dostupné pouze pro tzv. „early adopters“, ale i pro širokou škálu spotřebitelů.

Zveřejněno: 15. 02. 2022