První subwoofer od Ruark Audio je tu

Společnost Ruark Audio přichází na trh se svým vůbec prvním subwooferem s modelovým označením RS1, který má v portfoliu značky doplnit stolní reproduktory Ruark MR1 Mk2.

S těmito reproduktory přirozeně subwoofer „souzní“ i designově. Látka téměř kolem dokola je olověná šedá a skvěle ji doplňují spodní a horní hrana z ořechu.

Po technické stránce využívá subwoofer zesilovač třídy D (Class D), přičemž udávaný celkový výstup je 100 W. Ten si bere na starosti jediný měnič směřující dolů, jehož průměr činí 17 cm. Frekvenční odezva subwooferu se pohybuje mezi 25 Hz a 200 Hz.

K reproduktorům MR1 připojíte subwoofer RS1 pomocí mono RCA připojení a k dispozici je i několik funkcí navíc včetně automatického zapínání / režimu standby, což je funkce, která reproduktor automaticky zapne či vypne, podle toho, zda ho právě využíváte či nikoliv. A dále je tu automatická ochrana při přehlcení systému, která slouží proti náhodnému poškození subwooferu.

Samotný subwoofer Ruark Audio RS1 zakoupíte v přepočtu za cca 11.400 Kč, ale můžete si ho rovnou koupit i v sadě s reproduktory MR1.

Zveřejněno: 15. 09. 2023