QD-OLED monitor Dell Alienware je k dispozici v USA

Dlouho očekávaný QD-OLED monitor Dell Alienware konečně přichází, minimálně na americký trh. Na ty evropské – i jinam – ale dorazí už brzy.

34palcový zakřivený Alienware AW3223DW je určený pro hraní. Nejde jen o první QD-OLED monitor od Dellu, ale o vůbec první QD-OLED panel použitý v zařízení určeném pro spotřebitelský trh.

QD-OLED panel v monitoru Alienware AW3223DW má rozlišení 3 440 × 1 440 pixelů a až 1000 nitů maximální jas. K dalším specifikacím patří 10bitové barvy, doba odezvy G2G 0,1 ms a skutečně černá barva (true black) pro velmi vysoký kontrast.

Dell za svůj monitor žádá na americkém trhu 1.300 dolarů (cca 30 tisíc korun), což je méně, než se původně očekávalo. Již brzy by měl na trh přibýt i konkurenční model od Samsungu, který je postavený okolo stejného 34" panelu.

Jak již bylo řečeno, je monitor určený pro hraní, takže podporuje například HDR nebo Nvidia G-Sync Ultimate. Minimálně na americkém trhu pak monitor disponuje tříletou zárukou, která pokrývá případné vypalování pixelů.

Zveřejněno: 11. 03. 2022