QNAP vylepšuje mobilní aplikaci Qfile Pro integrací funkce synchronizace souborů

Společnost QNAP Systems představuje novou mobilní aplikaci Qfile Pro, která integruje synchronizaci souborů z aplikace Qsync Pro. Díky této integraci budou mít uživatelé kompletní přístup k souborům na NAS, synchronizaci a zálohování fotografií či videí z mobilu pomocí jediné mobilní aplikace.

Nově uvedená aplikace Qfile Pro je navržena na základě konceptu mobilní aplikace pro „nejlepší mobilní správu souborů od společnosti QNAP“. Qfile Pro je k dispozici pro systémy Android a iOS a poskytuje uživatelům pohodlné a kompletní mobilní zálohování pomocí jediné aplikace. Aplikace Qfile Pro dokáže automaticky zálohovat fotografie/videa/pracovní soubory z mobilních zařízení na NAS a podporuje také obousměrnou synchronizaci z Qsync Pro, aby byly soubory aktuální na NAS i v mobilních zařízeních. Kromě základních funkcí umožňuje Qfile Pro uživatelům procházet a přistupovat k souborům ze svého NAS, ať jsou kdekoli, prohlížet si náhledy fotografií a dokumentů uložených na NAS a sdílet soubory se spoluhráči a přáteli pomocí zabezpečených sdílených odkazů. Qfile Pro v4.1 je už nyní k dispozici a ke stažení zdarma v příslušných obchodech s aplikacemi.

Změny služby Qsync Pro

Mobilní aplikace Qsync Pro již nebude dostávat aktualizace a od 30. dubna 2024 nebude mít nárok na technickou podporu. Společnost QNAP však bude pokračovat v opravách a odstraňování případných bezpečnostních chyb aplikace. Aplikaci Qsync Pro lze stále používat, pokud si ji stáhnete do 30. dubna 2024. Důrazně doporučujeme, aby uživatelé mobilní aplikace Qsync Pro co nejdříve přešli na používání aplikace Qfile Pro pro synchronizaci mobilních zařízení se složkami NAS.

Zveřejněno: 06. 12. 2023