Realme chce modelem realme 10 převzít vedení v segmentu telefonů s procesory MediaTek G99 a 90Hz AMOLED displejem

Realme 10 je vybaven procesorem MediaTek G99 a 90Hz AMOLED displejem, který ve své cenové kategorii poskytuje nekompromisní výkon.

Displej s obnovovací frekvencí 90 Hz a technologií AMOLED poskytuje uživatelům zvýšený vizuální zážitek s živými barvami a sníženou rozmazaností při rolování obrazovky. Telefon dosahuje také jasu až 1000 nitů pro jasnou viditelnost během světlého dne. Displej je také chráněn sklem Corning Gorilla Glass 5.

Díky silnému a kompetentnímu SoC nabízí realme 10 40% vylepšený výkon oproti modelu realme 9, což zajišťuje plynulý chod systému s menší prodlevou. Výkon CPU se zlepšil o 25 %, výkon GPU se o 78 % a celková spotřeba energie se snížila o 20 % díky technologiím s 6nm. AnTuTu testovací skóre v provedení s 8+256 GB dosahuje 400 084 - nejvyšší ze všech smartphonů napájených čipsetem G99 na trhu. Pro uživatele, kteří se potýkají s volbou mezi rozpočtem a herním zážitkem, podporuje realme 10 hru PUBG při 40 snímcích za sekundu v režimu vyváženosti. Nabízí také neuvěřitelnou dobu připravenosti pro hru PUBG až 9,41 hodiny, což zajišťuje plynulý a bez prodlev dlouhý herní zážitek. V ČR bude k dispozici ovšem varianta pouze 8+128 GB.

Díky výkonnému čipsetu a podpoře úložiště je realme 10 jediným produktem v tomto segmentu, který získal certifikaci TÜV SÜD 36-Month s hodnocením plynulosti A – nejvyšší hodnocení v této normě. Realme 10 prošel náročným umělým procesem stárnutí a opakovanými testy spouštění aplikací a načítání souborů, aby byl zajištěn plynulý chod. Realme 10 nabízí obrovskou baterii o kapacitě 5000 mAh pro dostatečné celodenní používání a 33W rychlé nabíjení pro rychlé doplnění energie z 0 na 50 % baterie během 28 minut. Kromě toho má tento produkt šest vrstev precizního povlaku, který umožňuje dosáhnout ohromujícího lesklého povrchu a 3D textury s menším počtem otisků prstů. Produkt také nabízí dvě barevné varianty– Clash White a Rush Black.

Realme 10 nabízí solidní řešení s primárním fotoaparátem o rozlišení 50MP a selfie fotoaparátem o rozlišení 16MP – jedním z nejvyšších rozlišení v této cenové kategorii, který disponuje 50 miliony pixely a používá Samsung JN1 snímač pro primární fotoaparát, což zajišťuje ohromující kvalitu obrazu. Navíc poskytuje vylepšený noční režim s technologií ProLight, která výrazně snižuje šum a díky výkonnosti procesoru se zlepšil i čas závěrky o 121 %.

Kromě selfie kamery s vysokým rozlišením a vylepšených nočních snímků nabízí realme 10 také režim Street Photography 2.0 – ten obsahuje populární filtr ve stylu 90. let a funkci Peak and Zoom, aby uživatelé manuálně ovládali zóny zaměření a mohli volně přiblížit a oddálit.

Realme 10 je v České republice a na Slovensku  nabízeno ve variantě 8+128 GB za cenu 5.999 korun / 249 eur a v barevných verzích Rush Black (černá), Clash White (bílá).

Zveřejněno: 14. 04. 2023